14.07.2014 13:51

Boerrigter: "Afgelopen seizoen was moeilijk voor me"

Derk Boerrigter verruilde vorige zomer Ajax voor Celtic. De linksbuiten baalt van zijn eerste seizoen in Schotland en wil de echte Boerrigter laten zien.

"Dit voelt als een compleet nieuwe start voor mij", vertelt Boerrigter aan The Daily Mail. "Het is tijd dat ik honderd procent fit word nu, om fysiek helemaal in orde te worden. Van daaruit zal het mogelijk zijn om alles te geven en dan kan ik de mensen laten zien wat ik kan op het veld. Het is een lang proces geweest, maar eindelijk ben ik op de weg terug. Iedereen weet dat ik geblesseerd was op het moment dat ik bij Celtic tekende. Die blessure hield me bijna het hele jaar langs de kant."

"Ik ben nooit echt honderd procent fit geworden. Nu ben ik eindelijk in staat om hard te werken. Het is tijd om er een schepje bovenop te doen en terug te komen op het niveau waarop ik gewend ben te spelen. Hopelijk kan ik nu mijn echte kwaliteiten tonen hier bij Celtic."

"Afgelopen seizoen was moeilijk voor me. Ik was nooit honderd procent fit. Als ik speelde was er altijd iets wat me afremde. Daarom zeg ik dat het voelde alsof ik met de handrem erop speelde. De handrem is er nu af en nu wil ik fitter worden en mooie dingen laten zien bij deze club. In de moeilijke periodes heb ik veel met mijn familie gesproken. Mijn vader weet veel van voetbal, het was goed om met hem te praten. Ik heb ook een geweldige vriendin. Dat hielp allemaal."

"Het is heel frustrerend want als je niet honderd procent fit bent kun je niet alles geven. Je kunt niet op de goede manier sprinten. Snelheid is mijn grootste wapen en als je dat niet kunt gebruiken omdat je tegengehouden wordt door blessures of iets dergelijks, dan voelt dat niet goed. Het voelt in fysiek opzicht vervelend, maar het is ook niet leuk in je hoofd. Eindelijk, is dat nu verdwenen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner