03.08.2014 09:44

RKC-aanvoerder had op transfer gehoopt

Sander Duits (m.) scoort namens RKC tegen Feyenoord.
Sander Duits (m.) scoort namens RKC tegen Feyenoord.

Het is voor Sander Duits een raadsel waarom er geen clubs zich hebben gemeld voor de middenvelder van RKC Waalwijk. De aanvoerder wilde graag op het hoogste niveau blijven voetballen, maar dat zit er nog niet in.

"Ik heb eigenlijk geen idee waarom er geen club is gekomen", vraagt Duits zich openlijk af op Omroep Brabant. "Ik heb natuurlijk nog wel een tweejarig contract hier, maar RKC wil meewerken als er iets moois voor me komt. Teleurstelling is een groot woord, maar ik had wel iets verwacht", aldus Duits.

RKC degradeerde het afgelopen seizoen via de nacompetitie, waardoor Duits zich niet meer geroepen voelde om in de Jupiler League te gaan voetballen. Daar is iets in veranderd. "Ik speel nu weer met plezier. Dat is vorig jaar een tijdje weggeweest", vervolgt de captain. "Er zijn nog maar een stuk of zes spelers van vorig seizoen. Vorig jaar kwam iedereen die hier kwam aanwaaien bij de selectie. Daardoor kregen we een vreemdelingenlegioen met spelers die totaal niet bij elkaar pasten. We hebben nu wel een krappe selectie, maar wel een waarin de spelers voor elkaar gaan en waarin de sfeer ontzettend goed is."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner