07.08.2014 16:30

Trost: "We zullen opgejaagd wild zijn"

René Trost coacht zijn ploeg tijdens een oefenwedstrijd met Excelsior. (26-7-2014)
René Trost coacht zijn ploeg tijdens een oefenwedstrijd met Excelsior. (26-7-2014)

Roda JC Kerkrade komt komend seizoen voor het eerst in haar historie uit in de Jupiler League. Roda JC-trainer René Trost heeft maar één doel voor ogen: kampioen worden.

"Natuurlijk willen we dit seizoen kampioen worden en promoveren. Daar zullen we alles aan doen. Maar mijn ervaring in de Jupiler League is dat zoiets niet zomaar gebeurt. Elke week zullen we tegenstanders treffen die per se van Roda JC willen winnen", vertelt de hoofdtrainer op de clubwebsite. "We zullen dan ook opgejaagd wild zijn. Daarop zullen we ons moeten instellen en als team tegen zien te wapenen. Door goed te presteren willen we deze jaargang het plezier terugvinden. Te beginnen met de wedstrijd van vrijdag tegen RKC Waalwijk. Hopelijk resulteert dat aan het eind van dit seizoen dan in een mooie prijs."

Trost kijkt tevreden terug op de voorbereiding. "Op de voorbereiding kijk ik tevreden terug. We hebben prima overwinningen op Volendam, Excelsior en Helmond Sport geboekt en het groepsgevoel wordt steeds sterker. Ik heb over geen enkele speler iets te klagen en het niveau van de trainingen is, net als de werkethiek, hoog. Eigenlijk is dat laatste ook mijn enige eis: er moet keihard gewerkt worden. Bij Roda JC wordt namelijk altijd arbeid verlangd. Daarnaast wil ik een écht team creëren zodat alle spelers het beste uit zichzelf halen. Bij het aantrekken van de nieuwelingen hebben we dan ook naar de mens achter de voetballer gekeken." 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner