10.08.2014 16:57

NEC begint met zege op FC Eindhoven

NEC is de missie om een snelle terugkeer naar de eredivisie te realiseren goed begonnen. De Nijmegenaren, die vorig seizoen degradeerden, boekten zondag direct een zege op FC Eindhoven: 3-1. De Brabanders speelden de gehele tweede helft met een man minder nadat Timothy Durwael in de veertigste minuut met rood van het veld was gestuurd.

Durwael haalde Sjoerd Ars onderuit in 'de zestien' en werd bestraft met rood en een strafschop. Tom Daemen schoot die binnen en bepaalde de stand daarmee op 2-0. NEC was vijf minuten daarvoor al op voorsprong gekomen via Ars. Een kwartier voor tijd bepaalde Alireza Jahanbakhsh, met Iran nog actief op het WK, de stand op 3-0. Torino Hunte deed in de slotfase nog iets terug voor Eindhoven.

Sparta boekte ook een overwinning in het openingsweekend van de Jupiler League. De Rotterdammers bogen in eigen huis in de slotfase een 1-0-achterstand om in de 2-1-zege op FC Den Bosch. Barry Maguire had de Bosschenaren via een strafschop op voorsprong gebracht. Kenny Teijsse en Johan Voskamp deden die tegentreffer in de slotfase binnen 2 minuten teniet.

Almere City FC gaat na de eerste speelronde aan kop in de Jupiler League. De equipe van trainer Fred Grim boekte vrijdag al een klinkende 5-0-zege op MVV Maastricht. FC Volendam is de nummer twee, gevolgd door NEC.