13.08.2014 13:46

Van de Kracht gaat voor kans bij Graafschap

De Graafschap-doelman Jordy van de Kracht brengt redding op een poging van Lesly de Sa tijdens de oefenwedstrijd De Graafschap - Ajax. (13-7-2013)
De Graafschap-doelman Jordy van de Kracht brengt redding op een poging van Lesly de Sa tijdens de oefenwedstrijd De Graafschap - Ajax. (13-7-2013)

Jordy van de Kracht staat ook komend seizoen onder de contract bij De Graafschap. Voetbal.com sprak met de sluitpost over de Doetinchemse voetbalclub en zijn eigen carrière.

Over de voorbereiding heeft de 24-jarige goalie weinig te klagen. "De voorbereiding is goed verlopen. Je weet dat je hard moet trainen om goed aan het seizoen te kunnen beginnen." De Achterhoekers hopen komend seizoen vooral de achterban weer naar het stadion te krijgen. "We willen laten zien dat we hard werken. Daarnaast willen we natuurlijk zo hoog als mogelijk eindigen en als het even kan met mooi voetbal."

Zijn eigen rol bij De Graafschap is momenteel beperkt. "Op dit moment ben ik derde doelman, maar ik blijf hard trainen zodat ik dicht bij de eerste achttien kom te zitten. Bovendien wil ik goede wedstrijden spelen bij Jong De Graafschap." De blessure die eerste doelman Hidde Jurjus tijdens de eerste competitiewedstrijd opliep heeft verder geen invloed op Van de Kracht. "Het blijft voor mij hetzelfde. Ik zal gewoon hard blijven trainen en als de trainer me nodig heeft dan probeer ik er te staan."

Van de Kracht hoopt zich komend seizoen verder te ontwikkelen. "Ik wil voor mezelf het gevoel hebben dat ik een goed seizoen heb gedraaid en dat ik het de anderen zo moeilijk mogelijk heb gemaakt." Een vertrek is dan ook geen optie voor de sluitpost. "Nee, dat is nooit echt een optie geweest. Natuurlijk wil ik spelen, maar op dit moment kan ik me nog ontwikkelen bij De Graafschap."

De doelman heeft inmiddels twee wedstrijden in het betaald voetbal achter zijn naam staan. Op 22 september 2009 speelde hij met Jong De Graafschap een bekerwedstrijd tegen SC Cambuur. "Op die wedstrijd kijk ik met een goed gevoel terug. Ik was net een week terug van een zware schouderblessure en keepte lekker. We wonnen met 1-0, dus dat was mooi." Zijn debuut in het eerste van De Graafschap wil Van de Kracht liever vergeten. Vorig seizoen debuteerde hij namens De Graafschap in een bekerwedstrijd tegen Excelsior. "Mijn debuut was slecht. Ik veroorzaakte al snel een strafschop en we vlogen uiteindelijk uit de beker."

Door: Jurre Hermans

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner