03.09.2014 21:33

Platje wil weer doelpunten maken bij VVV

Melvin Platje van NEC Nijmegen spuugt zijn gal in het duel met FC Utrecht. (10-02-2013)
Melvin Platje van NEC Nijmegen spuugt zijn gal in het duel met FC Utrecht. (10-02-2013)

Melvin Platje is terug in het Nederlandse clubvoetbal. De 25-jarige spits gaat komend seizoen in de Jupiler League spelen voor VVV-Venlo. In Limburg wil de voormalige speler van onder meer FC Volendam en NEC weer plezier maken.

Platje komt transfervrij over van Neftchi PFK uit Azerbeidzjan. Door een nieuwe regel in de Premyer Liga mogen clubs maar vijf buitenlanders opstellen. Daardoor waren de kansen op speeltijd flink geslonken voor Platje en diende daarom een transferverzoek in bij Neftchi. 

VVV hapte toe en dat betekent wel dat Platje een stuk minder gaat verdienen. ''Maar geld is niet het belangrijkste. Er speelden wel meerdere dingen, maar er sprak veel vertrouwen uit de woorden van de trainer (Maurice Steijn, red.)'', zegt de aanvaller tegen Voetbal International.

''Het gaat mij er nu om dat ik weer lekker kan spelen, plezier in het spel ga krijgen, goals ga maken en vertrouwen kan tanken'', geeft Platje aan. Doelpunten maken kon de speler op de Nederlandse velden als de beste. In 219 officiële wedstrijden in Nederland was Platje 62 keer trefzeker.

Niet voor niets is de technisch directeur van VVV, Stan Valckx, content met de aanwinst. ''Hij heeft zowel in de ere- als eerste divisie bewezen dat hij een neusje voor de goal heeft.  Hij was transfervrij, dus hij kon ook nog na de transferdeadline binnengehaald worden.''
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner