08.09.2014 22:10

Benfica investeert in transferrechten

De Portugese ploeg Benfica heeft bijna dertig miljoen euro neergelegd om de volledige transferrechten van meerdere spelers te verkrijgen. Onder andere Nicolás Gaitán en Maxi Pereira staan nu voor de volle honderd procent onder contract.

Het is in landen als Italië en Portugal gebruikelijk dat investeringsgroepen financieel bijdragen aan een transfer, om vervolgens een deel van de transferrechten te krijgen. Zodoende kan zo'n groep winst maken als de desbetreffende speler weer getransfereerd wordt of als een club, zoals bij Benfica het geval is, de transferrechten terugkoopt. 

Benfica is tot deze actie gekomen omdat de bank waar de investeringsgroep onderdeel van maakte genationaliseerd werd. Om te voorkomen dat andere partijen op de rechten konden bieden besloot Benfica 29 miljoen euro neer te tellen. Het rijtje spelers die nu volledig onder contract bij Benfica staan:

Nicolás Gaitán (15%), Maxi Pereira (30%), Nélson Oliveira (25%), Miralem Sulejmani (25%), Filip Djuricic(25%), Rubén Amorim (50%), Franco Jara (10%), Airton (40%) en Jonathan Matías Urretaviscaya (20%).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner