12.09.2014 21:55

MVV verzuimt Limburgs onderonsje te winnen

Niels Fleuren (tweede van links) voorkomt Maastrichts gevaar door de bal weg te werken voor MVV'er Niels Vorthoren (derde van links) bij de bal kan. (12-9-2014)

MVV heeft zichzelf tekort gedaan met een 0-0 gelijkspel tegen VVV-Venlo. De ploeg uit Maastricht was heer en meester in de Geusselt, maar de ploeg van trainer Ron Elsen kreeg het niet voor elkaar doelman Danny Wintjens te passeren.

De thuisploeg opende de derby furieus. Al na drie minuten hadden er al drie ballen in het net van doelman Wintjens, de vervanger van de geschorste Niki Mäenpää, kunnen liggen. Toch behaalde geen van allen succes. Eerst probeerde spits Mark Veldmate het met een hakbal, een minuut later kon Bryan Smeets vrij inkoppen, en nog een minuut later stond Veldmate weer helemaal vrij, maar de spits kopte het leder over het doel van Wintjens.

MVV drukte door en creëerde nog een aantal goede kansen. Wederom waren Smeets en Veldmate dichtbij, maar beide spelers kregen het maar niet voor elkaar om de bal op doel te krijgen. Pas na een half uur werd Wintjens echt getest, maar de goalie was zeer attent op pogingen van Stef Peeters (vrije trap) en Niels Vorthoren (rebound van dichtbij). VVV was slechts één keer gevaarlijk voor rust. Pim Balkestein kopte een hoekschop rakelings naast het doel van Jo Coppens in de laatste minuut voor rust.

Ook in de tweede helft was MVV de betere, maar de ploeg van Elsen had moeite om de hechte defensie van VVV te doorbreken. Slechts één keer moest Wintjens in actie komen na een schot van invaller Sven Braken. Ook nadat Jeffrey Altheer zijn tweede gele kaart kreeg, kreeg MVV het niet voor mekaar om een treffer te maken. Vooral Jordy Croux had de 1-0 op zijn schoenen liggen, maar de aanvaller wist een voorzet van Braken van twee meter naast het doel te krijgen. Met dit gelijkspel schieten beide teams weinig op en blijven zo in de subtop staan.

Door: Rijcko Treep