01.10.2014 15:53

Yildirim verkoos RKC boven andere clubs

Frustratie bij Ismaïl Yildirim na afloop van het competitieduel NEC Nijmegen - RKC Waalwijk. (13-09-2014)
Frustratie bij Ismaïl Yildirim na afloop van het competitieduel NEC Nijmegen - RKC Waalwijk. (13-09-2014)

De afgelopen drie seizoenen speelde Ismaïl Yildirim voor topklasser Kozakken Boys. Tijdens het huidige seizoen staat hij onder contract bij RKC Waalwijk. De aanvaller had ook naar andere clubs gekund.

"Dat klopt, ik ben inderdaad bij meerdere clubs uit de Jupiler League op gesprek geweest. Drie jaar geleden had RKC Waalwijk ook al interesse in mij, wat ik toen erg waardeerde", vertelt Yildirim op de clubsite van de Waalwijkers. "Met Kozakken Boys speelde ik hier weleens een wedstrijd en ook vrienden van me speelden hier in de jeugdopleiding. In de gesprekken met RKC-directeur Remco Oversier, waarin hij de plannen die ze met mij hadden voorlegden, kreeg ik een goed beeld van wat ze van mij verwachtten en wat ik kon verwachten als ik hier aan de slag zou gaan. Het warme gevoel dat ik bij de club kreeg in deze gesprekken heeft uiteindelijk de doorslag gegeven."

Yildirim speelt bij RKC met rugnummer 66. "Mijn oma wist hoe graag ik wilde slagen in de voetballerij, en heeft hier veel voor gebeden. Ze woont in Yozgat, een provincie in Turkije waar ook mijn vader vandaan komt. De provinciecode daarvan is 66. Mijn vader is ook erg belangrijk voor me. Hij heeft vanaf het moment dat ik in de F’jes speelde maar maximaal vijf wedstrijden van mij gemist. Als dankbetuiging aan hen draag ik met trots rugnummer 66."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner