20.10.2014 15:32

Tarfi: "Oefenen, oefenen en concentratie"

Karim Tarfi schiet uit een vrije trap de 1-0 tegen de touwen tijdens het competitieduel De Graafschap - Achilles'29. (18-10-2014)
Karim Tarfi schiet uit een vrije trap de 1-0 tegen de touwen tijdens het competitieduel De Graafschap - Achilles'29. (18-10-2014)

Karim Tarfi schoot zaterdagavond De Graafschap op voorsprong uit een vrije trap. Het was niet de eerste keer dat de Belgische middenvelder scoorde uit een vrije trap.

"In mijn eerste wedstrijd hier scoorde ik tegen Excelsior en een week later scoorde ik uit een vrije trap tegen Go Ahead Eagles", aldus Tarfi, die tijdens het seizoen 2012/2013 op huurbasis voor De Graafschap speelde. De middenvelder kwam destijds tot zeven duels in het shirt van De Graafschap, maar raakte zwaar geblesseerd aan zijn knie. Afgelopen seizoen stond hij onder contract bij RSC Anderlecht, maar kwam hij wegens zijn knieblessure geen minuut in actie.

Tarfi kent het geheim achter het nemen van een goede vrije trap. "Oefenen, oefenen en ook concentratie", vertelt de Belgische Marokkaan aan Omroep Gelderland. "Als ik geen zware benen heb, oefen ik na de training altijd nog een paar vrije trappen." De Belg was afgelopen zomer transfervrij en zijn terugkeer bij De Graafschap lijkt een goede keuze te zijn geweest.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner