20.10.2014 21:50

Roda simpel langs de tien van Jong FC Twente

Na de overwinning van NEC is het ook Roda JC gelukt om drie punten te pakken in de Jupiler League. Maandagavond werd Jong FC Twente, dat zestig minuten met tien man speelde, simpel opzij gezet in Enschede: 0-2.

Roda JC was aan de stand op de ranglijst verplicht om te schitteren in Enschede en zo begon het ook. Via Frank Demouge en Johan Plat kreeg de ploeg goede kansen, maar Sonny Stevens hield zijn doel schoon in de slotfase. Jong FC Twente kreeg via Shadrach Eghan een goede kans, maar Bram Verbist werkte het schot in de linkerhoek met moeite weg.

De wedstrijd leek juist iets rustiger te verlopen, toen Brem Soumaoro na een klein half uur spelen direct rood kreeg. De middenvelder plaatste een harde sliding op de enkels van Ard van Peppen en mocht direct douchen. Roda JC wachtte niet af en binnen tien minuten stond het 0-2. Eerst kopte Plat een voorzet van Tom van Hyfte in en daarna kon hij simpel afronden na een balletje breed van Demouge. De uitploeg ging door, maar vond het net niet meer in de eerste helft.

In het tweede bedrijf deelde Roda JC met het mannetje meer de lakens uit. Van Hyfte raakte de paal met een slap schot van buiten de zestien, maar daar bleef het wel bij in de eerste 25 minuten. Ook in de resterende minuten gebeurde er bar weinig in Enschede. Jong FC Twente kon geen potten breken met tien man en Roda JC zette maar op schaarse momenten een beetje aan. Zo kopte Plat tien minuten voor tijd met een snoekduik richting de kruising, maar Stevens keepte een uitstekende partij onder de lat in de Grolsch Veste.

Roda JC vond het wel best verder, waardoor de rentree van Anco Jansen het hoogtepunt in de tweede helft werd. De speler van Roda JC maakte na acht maanden van blessureleed zijn terugkeer mee en speelde zo weer een wedstrijd op het hoogste niveau sinds 8 februari 2014. Door de overwinning houdt Roda JC concurrent NEC in het vizier, maar de ploeg blijft op de tweede plek staan in de Jupiler League.

Door: Jos Boesveld