26.10.2014 17:05

NEC consolideert koppositie, Roda wint ook

NEC heeft in de Jupiler League de koppositie geconsolideerd. De ploeg van trainer Ruud Brood was zondag op eigen veld te sterk voor FC Oss (3-1). Rivaal Roda JC pakte voor eigen publiek tegen subtopper Sparta eveneens drie punten: 3-0. Daardoor bleef de voorsprong van de Nijmeegse titelkandidaat op de Limburgse concurrent twee punten na de elfde speelronde.

NEC had het zwaar tegen FC Oss, dat door een treffer van Kevin van Veen kort na de rust op voorsprong kwam. Ruim een kwartier voor tijd kwam de productie van NEC op gang. Christian Santos, Alireza Jahanbakhsh en Sjoerd Ars zorgden binnen vijf minuten toch voor een ruime zege voor de thuisploeg.

Ook Roda JC sloeg in de tweede helft toe tegen Sparta. Na de snelle openingstreffer van Bart Biemans verhoogden Mark Höcher en Frank Demouge in de slotfase de score tot 3-0.