31.10.2014 21:55

FC Eindhoven wint nipt van Jong Ajax

De spelers van FC Eindhoven vieren een klein feestje na de 2-1 tegen Jong Ajax. V.l.n.r: Norichio Nieveld, Joey Sleegers (doelpuntenmaker), Jens van Son, Anthony van den Hurk, Branco van den Boomen (achter) en Roald van Hout. (31-10-2014)

FC Eindhoven heeft vrijdagavond aan de thuiswedstrijd in de twaalfde speelronde van de Jupiler League tegen Jong Ajax drie punten overgehouden. Jong Ajax kon aardig mee, maar de thuisclub was net iets doeltreffender. In een spannende wedstrijd maakte Joey Sleegers, huurling van Feyenoord, de beslissende goal.

Nummer vier FC Eindhoven was op voorhand favoriet in de thuiswedstrijd tegen nummer tien Jong Ajax. Naast de goede rangschikking in de Jupiler League wonnen de Eindhovenaren al hun thuisduels tot nu toe. Desondanks konden coaches Andries Ulderink en Jaap Stam van Jong Ajax vrijdagavond beschikken over onder andere Mike van der Hoorn, Richairo Živković en Ruben Ligeon. Een gegeven wat de jonge Amsterdammers moest helpen voor een goed resultaat in Eindhoven.

Het begin was absoluut voor de thuisploeg. Al na zes minuten mocht topscoorder Anthony van den Hurk de openingstreffer binnenschuiven na een voorzet op maat van Roald van Hout. De Eindhovenaren waren dominanter dan de bezoekers uit Amsterdam en kregen nog enkele kansen op een verdubbeling van de score. Gaandeweg de eerste helft nam Jong Ajax het initiatief over, wat al snel zorgde voor de gelijkmaker.

De voorbereiding kwam via Robert Murić, afmaker was Richairo Živković. De topscoorder van Jong Ajax scoorde vorige week al tegen Jong PSV en in het midweeks bekerduel van Ajax 1 op Urk. Nu schoot de spits in de 22e minuut de 1-1 tegen de touwen. Na de gelijkmaker probeerden beide teams via verzorgd voetbal de voorsprong te pakken. Zowel Jong Ajax als FC Eindhoven kreeg enkele kansen. Doelpunten vielen er echter niet meer.

In de tweede helft gingen Jong Ajax en de thuisploeg van Jean-Paul de Jong op dezelfde voet verder. De wedstrijd bleef aantrekkelijk en beide ploegen kregen de nodige kansen. Na een uur spelen werd de thuisploeg weer beter. Dit betaalde zich uit in een nieuwe voorsprong. Een goede counter, ingezet door keeper Tom Muyters, belandde bij aanvoerder Jens van Son. Met een balletje breed zette de middenvelder Joey Sleegers vrij voor doelman Norbert Alblas. De huurling van Feyenoord schroomde niet en zette zijn ploeg overtuigend op voorsprong. FC Eindhoven ging op zoek naar meer en kregen enkele kansen via Branco van den Boomen en Van den Hurk op de 3-1.

De tweede helft was duidelijk voor de Eindhovenaren, Jong Ajax had nog maar weinig in te brengen. De Amsterdammers bleken niet meer in staat om de achterstand weg te poetsen en moesten het hoofd buigen. Zo boekte FC Eindhoven opnieuw een thuisoverwinning en blijft het zonder puntverlies in het Jan Louwers Stadion. Dit betekent dat het team van coach De Jong opschuift naar een derde plaats en minimaal voor drie dagen FC Volendam passeert. Jong Ajax maakt een pas op de plaats en blijft hangen in de middenmoot van de Jupiler League.

Door: Koen Larmit