02.11.2014 16:40

NEC geeft bij Sparta voorsprong weg

NEC heeft zich als koploper in de Jupiler League zondag een slechte dienst bewezen. De Nijmeegse club, die zo snel mogelijk terug wil naar de Eredivisie, gaf in de slotfase van de lastige uitwedstrijd tegen Sparta een voorsprong van twee doelpunten weg: 2-2.

De Deense verdediger Kevin Conboy en Sjoerd Ars scoorden al voor rust op Het Kasteel. Voor Ars was het zijn tiende goal van het seizoen. De 0-2 werd tot de 88e minuut gekoesterd. Youri Loen, ooit begonnen bij NEC, deed als eerste iets terug namens de Rotterdammers. Ver in blessuretijd maakte de Macedoniër Denis Mahmudov gelijk.

NEC heeft na twaalf wedstrijden nu 31 punten, evenveel als naaste concurrent Roda JC, die een minder doelsaldo heeft. De Limburgers, eveneens gedegradeerd, maakten op bezoek bij Achilles'29 geen fout. Scheidsrechter Jeroen Manschot floot in Groesbeek af bij een stand van 0-4. Marc Höcher maakte er twee, de eerste uit een strafschop. Routinier Frank Demouge opende de score, Johan Plat had ook nog succes.