02.11.2014 19:06

Kruys: "Ze zijn er voor bljiven gaan"

De ervaren trainer probeert van alles om Sparta weer op de rails te zetten. (21-03-2014)
De ervaren trainer probeert van alles om Sparta weer op de rails te zetten. (21-03-2014)

Sparta Rotterdam pakte zondagmiddag een verrassend punt bij koploper NEC. In de laatste minuten van de wedstrijden maakten de Rotterdammers een 0-2 achterstand ongedaan. Trainer Gert Kruys is te spreken over de instellingen van zijn spelers.

"Het eerste half uur was voor ons, maar NEC kwam uit standaardsituaties op een comfortabele 0-2 voorsprong. In de rust heb ik erop gehamerd om met de kop te blijven spelen. Anders krijg je zoiets als tegen FC Volendam hier ooit, die 0-5", laat Kruys aan RTV Rijnmond weten. "En dat wij het in de allerlaatste seconden nog voor elkaar krijgen, tja, de jongens zijn er voor blijven gaan."

Lange tijd leek Sparta af te stevenen op een nederlaag. De Rotterdammers speelden niet goed. "Het verval was groot. Wij hadden een zware wedstrijd in de benen, afgelopen donderdag tegen Roda JC en de tegenstander is van hoog niveau. Zij laten niet veel gaatjes vallen, wachten op onze foutjes. Ik vind het goed dat wij de nul hielden in de tweede helft en niet in het mes zijn gelopen. Maar het was mat ja, maar ze zaten er ook totaal doorheen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner