08.11.2014 16:19

Doelman Heijblok zoekt nieuwe club

Doelman Erik Heijblok (r.) vliegt algemeen directeur Toon Gerbrands (m.) in de armen na de KNVB Bekerwinst van AZ. (09-05-2013)
Doelman Erik Heijblok (r.) vliegt algemeen directeur Toon Gerbrands (m.) in de armen na de KNVB Bekerwinst van AZ. (09-05-2013)

Doelman Erik Heijblok (37) zit werkloos thuis. Omdat hij in september stopte bij FC Volendam heeft de sluitpost geen club. Hij hoopt voor de winterstop een nieuwe werkgever te vinden.

"Ik was nog vol goede moed begonnen aan het seizoen bij Volendam, maar ik kreeg te veel last van mijn achillespezen en enkels door het kunstgras", zegt Heijblok tegen RTV Noord-Holland. "Bij gras zak je met je noppen in de grond en het is veerkrachtiger. Kunstgras is een tapijt op een harde ondergrond, daar sta je veel meer bovenop en dat is slecht voor mijn gewrichten."

Daarom stopte hij bij FC Volendam. Als een nieuwe club zich aandient, moet dat in ieder geval een club zijn zonder kunstgras. "Ik ben nog fit en sta open voor een ander aanbod, zolang het maar niet op kunstgras is. Ik weet ook wel dat de kans klein is, maar ik geef mezelf tot de winterstop en ik ben ondertussen wel aan het denken wat ik anders ga doen."

Heijblok speelde in het verleden ook voor AZ, De Graafschap, Ajax en Haarlem.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner