09.11.2014 10:23

Ntuli: "Het leven kan zomaar voorbij zijn"

Nhlakanipho Ntuli (r.) blokt een schot van Ricardo Kip in de wedstrijd Almere City - Jong FC Twente. (22-08-2014)
Nhlakanipho Ntuli (r.) blokt een schot van Ricardo Kip in de wedstrijd Almere City - Jong FC Twente. (22-08-2014)

De dood van de doelman Senzo Meyiwa schokte de hele wereld. Ook in Nederland kwam het nieuws hard aan. Thulani Serero van Ajax, maar ook de wat onbekendere Nhlakanipho Ntuli van FC Twente was geschokt.

"Hij was een vriend van me. We hebben samengespeeld bij Orlando Pirates, daarnaast hadden we plannen om in december op vakantie te gaan", vertelt de speler van Jong FC Twente op de website van de club op Enschede. "Dan is het heel onwerkelijk wat er gebeurd is. Het leert je te beseffen dat het leven zomaar voorbij kan zijn."

"Ik ben FC Twente heel dankbaar dat ze me alle tijd en ruimte hebben gegeven om op gepaste wijze afscheid te kunnen nemen. Nu kon ik vaarwel zeggen aan een vriend die heel belangrijk voor me is geweest. Hij was het die me als jonge speler heeft opgevangen en die me altijd heeft voorgehouden dat ik ooit de stap naar Europa zou maken. Dat is uitgekomen."

Ntuli speelde afgelopen weekend een volledige wedstrijd met Jong FC Twente in de Jupiler League. "Ik heb twee keer getraind met de groep en was klaar om te spelen. Ik wilde dat heel graag, ook voor hem", legt de voetballer uit. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner