10.11.2014 10:14

Menting: "Uiteindelijk telt de winst"

Tom Menting is een nieuweling bij De Graafschap. De middenvelder is afkomstig uit de jeugdopleiding en mocht al een aantal keer invallen. Tegen Sparta moest hij al na acht minuten aan de bak.

"Ik verwachtte niet dat ik zo snel moest invallen. Dat is toch mooi", vertelt Menting op de clubsite. Hij verving Jordan García-Calvete. De Graafschap had al vroeg een 3-0 voorsprong te pakken, maar kwam in de problemen door de rode kaart van Caner Çavlan. "Als je het vierde doelpunt maakt, is de wedstrijd over. Na de rode kaart maakten we het onszelf nog lastig. Toen hebben we alles moeten geven, maar gelukkig hebben we de overwinning over de streep kunnen trekken."

Met tien man werd het een stuk moeilijker voor de Achterhoekers om tot kansen te komen. "Dat is inderdaad lastig, wij hadden een speler minder op het veld staan en Sparta ging met veel druk naar voren spelen. Wij kwamen er nog een aantal keer goed uit, maar we waren te slordig om de vierde goal te maken. Na de 3-2 werd het een redelijk spannende wedstrijd, maar uiteindelijk telt de winst."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner