11.11.2014 20:46

Mokotjo woedend op bondscoach Zuid-Afrika

Kamohelo Mokotjo (l.) dekt zoveel mogelijk ruimte af in een duel met Joost van Aken en daarmee gaan de beentjes steeds verder uit elkaar. (01-11-2014)
Kamohelo Mokotjo (l.) dekt zoveel mogelijk ruimte af in een duel met Joost van Aken en daarmee gaan de beentjes steeds verder uit elkaar. (01-11-2014)

In de Eredivisie speelt Kamohelo Mokotjo alles, maar qua interlands valt dit tegen. De middenvelder van FC Twente heeft het vuurtje onder zijn interlandcarrière opgelaaid, door stevig uit te halen richting de bondscoach.

De reden voor de harde woorden van Mokotjo zijn de omstandigheden rondom de vorige selectie van de voetballer. Bondscoach Ephraim Mashaba riep Mokotjo in september wel op, maar gebruikte hem vervolgens niet in de twee interlands die Zuid-Afrika voetbalde. Als reden gaf Mashaba op dat hij Mokotjo te zwaar en te traag vond.

"Als je elkaar persoonlijk kent en een volwassen relatie hebt, praat je over dit soort zaken face to face. Hij was echter niet mans genoeg om dat te doen. Ik heb bijna twee weken in een trainingskamp gezeten en de coach heeft niets expliciets tegen me gezegd", vertelt de Twentenaar tegen Voetbal International.

"Pas later, in de media, kwam hij met de verwijten. Onzin natuurlijk. Ik ben niet traag en zeker niet te zwaar. Misschien moet hij eens meer wedstrijden van FC Twente bekijken. Ik vind het respectloos wat de bondscoach heeft gezegd." Mokotjo speelde pas twee interlands voor Zuid-Afrika, waarvan de laatste bijna een jaar geleden is gespeeld.

Zuid-Afrika speelt de komende dagen twee wedstrijden in de kwalificatiereeks van de Afrika Cup. Mokotjo is niet opgeroepen, Ajacied Thulani Serero wel.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner