23.11.2014 19:40

Twee goals Promes bij winnend Spartak

Quincy Promes heeft zondag een belangrijke bijdrage geleverd aan de 4-2 thuisoverwinning van zijn club Spartak Moskou op Mordovia Saransk. De Nederlander scoorde in de negende minuut de 1-0 en verdubbelde negen minuten later de voorsprong van Spartak.

João Carlos zette Spartak nog binnen het half uur op een 3-0 voorsprong en daarmee leek het duel beslist. De bezoekers kwamen echter sterk terug. Marko Lomić benutte op slag van rust een strafschop en na de hervatting maakte Ruslan Mukhametshin de 3-2. Pas in de slotminuut stelde Artem Dzyuba, op aangeven van Promes, de zege veilig voor de club uit Moskou.

Dankzij de overwinning van zondag klimt Spartak van de achtste naar de vijfde plaats in de Russische Premier Liga. De achterstand op koploper Zenit St. Petersburg bedraagt tien punten. Mordovia Saranks vinden we terug op plek tien.