24.11.2014 11:25

Brood moet kiezen tussen Foor en Santos

Christian Santos is blij met zijn treffer tijdens het competitieduel NEC Nijmegen - FC Oss. (26-10-2014)
Christian Santos is blij met zijn treffer tijdens het competitieduel NEC Nijmegen - FC Oss. (26-10-2014)

Maandagavond neemt NEC Nijmegen het in Amsterdam op tegen Jong Ajax. NEC-trainer Ruud Brood beslist pas op het allerlaatste moment wie er op 'tien' zal spelen.

Brood weet nog niet of Christian Santos of Navarone Foor op 'tien' speelt tegen Jong Ajax. "Ik ga er nu niet op in. Dat is niet netjes ook naar de spelers toe. We bekijken elke positie", vertelt de trainer van de Nijmegenaren aan Omroep Gelderland. De koploper wil de tegenstander bovendien niet onderschatten. "Zij hebben één van de best voetballende teams in de Jupiler League. Spelen met de intentie van Ajax. Met initiatief. Er is veel individuele kwaliteit. En we weten wat het is om tegen ze te spelen. Voor de beker was het zeer moeizaam. Daarom kan Jong Ajax ook geen valkuil voor ons zijn."

"Tegen VVV-Venlo vond ik dat er een behoorlijke samenhang in de ploeg zat", vervolgt Brood zijn verhaal. "De gedachte was weer goed. We kijken wel waar nu behoefte aan is." NEC kan maandagavond een gat van drie punten slaan naar nummer twee Roda JC Kerkrade. Dan moet er echter wel worden gewonnen van Jong Ajax.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner