25.11.2014 16:02

Medespelers confronteren Živković na afloop

Richairo Živković (l.) probeert zich te ontworstelen van Rens van Eijden (r.) tijdens Jong Ajax - NEC Nijmegen. (24-11-2014).
Richairo Živković (l.) probeert zich te ontworstelen van Rens van Eijden (r.) tijdens Jong Ajax - NEC Nijmegen. (24-11-2014).

Jong Ajax speelde maandagavond op het nippertje gelijk. In de blessuretijd had Richairo Živković de wedstrijd kunnen beslissen, maar hij maakte de verkeerde keuze.

Živković werd direct na afloop geconfronteerd door zijn medespelers met zijn verkeerde keuze. "Als trainers hebben we even de mond dicht gehouden, omdat er binnen de groep daar over flinke teleurstelling was", vertelt Jong Ajax-coach Andries Ulderink aan FOX Sports. "Dus de jongens hebben dat zelf met elkaar rechtgezet. Dat is ook beter dan wanneer een trainer dat doet." Živković ging in de slotfase alleen op het Nijmeegse doel af. De jonge spits had afspeelmogelijkheden, maar besloot voor eigen succes te gaan en verloor de bal.

"Het gesprek werd op een goede manier gevoerd. Iedereen was het er over eens dat hij een andere keuze had moeten maken, ook Richairo zelf", vervolgt Ulderink zijn verhaal. "Daar moet hij van leren. Dit is nu even een hard gelag. Want anders had je hier wellicht met een overwinning gestaan. Een keer drie punten was wel lekker geweest." 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner