27.11.2014 15:50

Brood: "Niet vergeten dat we bovenaan staan"

Ruud Brood op de bank bij NEC tijdens het duel met VVV Venlo in de Jupiler League. (09-11-14)
Ruud Brood op de bank bij NEC tijdens het duel met VVV Venlo in de Jupiler League. (09-11-14)

NEC Nijmegen is momenteel koploper in de Jupiler League, maar echt goed draait het niet in Nijmegen. NEC-trainer Ruud Brood wil dat zijn ploeg scherp blijft.

"We staan bovenaan, dat willen we nog wel eens vergeten. Maar we zijn wel kritisch op de uitvoering. Afgelopen week hebben we het niet goed gedaan in de afwerking. We hadden moeten winnen maandag en dat moet nu dan maar tegen Jong Twente. We mogen ons zeker niet laten verrassen op de counter, zoals Jong Eindhoven is gebeurd tegen tien man van Jong Twente", aldus Brood tegenover Omroep Gelderland.

De Nijmegenaren zijn momenteel bezig aan een reeks van zeven wedstrijden in vier weken. "We kunnen op bepaalde posities keuzes maken, maar we staan met vijftien veldspelers en drie keepers op het veld. Dus moeten we zuinig zijn. Herstellen uit wedstrijden is belangrijker en minder frequentie in arbeid op trainingen. De wedstrijden zijn nu bepalend. We wisten dat we heel veel wedstrijden tegemoet gingen. Veel wedstrijden spelen is voor spelers fijner dan trainen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner