15.12.2014 15:12

Sparta stelt Pastoor als nieuwe trainer aan

Het schip van Sparta is niet meer stuurloos. Na het ontslag van Gert Kruys heeft de ploeg een nieuwe trainer aangesteld. Alex Pastoor, die eerder dit jaar opstapte bij AZ, gaat het avontuur in de Jupiler League aan.

Kruys en Sparta gingen eind november na een gesprek uit elkaar en sindsdien was de ploeg uit Rotterdam op zoek naar een nieuwe trainer. Tot die tijd nam Peter van den Berg de honneurs waar, maar duidelijk werd dat Sparta op zoek ging naar een nieuwe trainer.

Pastoor stond dit seizoen nog onder contract bij AZ, maar de oefenmeester maakte deel uit van een soap in Alkmaar. Marco van Basten deed een stapje terug, Pastoor werd hoofdtrainer, maar zou volgens de Alkmaarse formatie informatie hebben gelekt naar de media.

De coach werd ontslagen, maar stapte vervolgens naar een arbitragecommissie omdat hij niet gelekt zou hebben. Ondertussen werd John van den Brom aangesteld als nieuwe trainer van AZ en wilde Pastoor vertrekken.

Sparta staat op dit moment op een zevende plek in de Jupiler League. Dit is genoeg voor promotievoetbal aan het einde van het seizoen, maar de ploeg wil alsnog hogerop. Pastoor heeft een contract tot medio 2016 ondertekend.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner