16.12.2014 18:58

De Wolf: "Ik ga niet bedelen om een baantje"

John de Wolf als assistent-trainer van Sparta tijdens het competitieduel bij Jong FC Twente. (12-12-2014).
John de Wolf als assistent-trainer van Sparta tijdens het competitieduel bij Jong FC Twente. (12-12-2014).

John de Wolf moet - samen met Peter van den Berg - vertrekken bij Sparta Rotterdam. Alex Pastoor is de nieuwe hoofdtrainer en neemt zijn eigen technische staf mee.

"Daar hield ik al rekening mee", vertelt de voormalig verdediger aan NU.nl. "Nadat Gert ontslagen werd, gingen er al geruchten dat wij ook zouden moeten vertrekken. Tegen beter weten in hoopte ik dat dit niet klopte", aldus De Wolf, die Pastoor niks kwalijk neemt. "Misschien is hij wel een prima trainer voor Sparta. Ik had alleen gehoopt dat hij mij er graag bij wilde hebben."

De Wolf begrijpt de manier van werken van de club echter niet. "Het lijkt mij dat je als club de nieuwe trainer eerst aan tafel zet met de assistenten die er al zijn, om te zien of er een klik is. Sparta heeft anders besloten. Tja, Leo Beenhakker is de enige in het bestuur met een voetbalverleden. Dat zegt ook wel wat."

De Wolf had graag willen blijven. "Volgens mij ben ik de ideale assistent voor Sparta. Ik weet hoe de hazen lopen binnen de club en lig goed bij de spelers. Of ik dat ook tegen het bestuur gezegd heb? Nee, ik ga niet bedelen om een baantje. Maar jammer is het wel, Sparta blijft een mooie club. Helaas loopt het vaker zo in de voetballerij. Nu ben ik een keer aan de beurt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner