21.12.2014 16:43

Koploper NEC in tweede helft riant langs MVV

Koploper NEC heeft zondag in de Jupiler League ook de laatste wedstrijd van 2014 gewonnen. De Nijmegenaren versloegen thuis MVV met 4-1. Bryan Smeets zette de de bezoekers uit Maastricht na vijf minuten wel op voorsprong, maar Christian Santos maakte halverwege de eerste helft gelijk. Kort na rust bracht Anthony Limbombe de thuisploeg aan de leiding, waarna wederom Santos het duel met de nummer voorlaatst twintig minuten voor tijd besliste. Tom Daemen maakte even later 4-1.

De voorsprong van NEC op achtervolger Roda JC blijft zes punten, want ook de Limburgers wonnen hun laatste wedstrijd van het jaar. In Kerkrade werd middenmoter FC Den Bosch met 3-1 verslagen. Met een goal in de eerste minuut en na een half uur bracht Henk Dijkhuizen de thuisploeg al vroeg op een comfortabele voorsprong. Alexander Mols scoorde een kwartier voor tijd tegen. In de laatste minuut besliste Nathan Rutjes het duel met de 3-1.

De Limburgse derby tussen VVV en Fortuna Sittard eindigde in Venlo zoals deze begon: 0-0. VVV blijft daardoor elfde, Fortuna begint het nieuwe jaar als nummer achttien.