27.12.2014 15:58

Rangers hard onderuit in de Championship

Het lijkt erop dat de Rangers niet met de titel aan de haal gaan op het tweede niveau in Schotland. De ex-topclub, die na een faillissement een doorstart maakte in de vierde divisie van Schotland, ging hard onderuit tegen Hibarnian: 4-0.

De Rangers staat momenteel op de tweede plek in de Championship, waardoor het niet zeker is van promotie naar het hoogste niveau in Schotland. Nadat de ploeg in 2012 failliet werd verklaard, maakte de club een doorstart, maar moest het beginnen op het vierde niveau van de Schotse competities. Met grote overmacht promoveerde de ploeg naar de Championship, maar op dat niveau verloopt het seizoen een stuk moeizamer.

Heart of Midlothian staat op dit moment al twaalf punten voor op Rangers, terwijl de koploper ook nog een wedstrijd minder gespeeld heeft. Alleen de nummer één promoveert rechtstreeks naar het hoogste niveau aan het einde van het seizoen. De nummers twee, drie en vier strijden met de degradatiekandidaten uit de Premier League om promotie/degradatie. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner