05.01.2015 21:48

Club Brugge haalt weer oude bekende binnen

Wie is eerder bij de bal? Kurt Elshot (l.) en Claudemir gaan er in ieder geval achteraan tijdens Vitesse - NAC Breda. (13-04-2010)
Wie is eerder bij de bal? Kurt Elshot (l.) en Claudemir gaan er in ieder geval achteraan tijdens Vitesse - NAC Breda. (13-04-2010)

Het Belgische Club Brugge wordt zo onderhand een verzamelplaats voor Eredivisiespelers. Na het aantrekken van Stefano Denswil, en in een eerder stadium Ruud Vormer, heeft de koploper in België weer een oud-speler uit de Eredivisie naar West-Europa gelokt.

Club Brugge meldt maandagavond dat het een principe-akkoord heeft bereikt met Claudemir, oud-speler van Vitesse. De middenvelder staat nu nog onder contract bij FC København, maar het is niet ondenkbaar dat de Braziliaan binnenkort weer wat dichter bij Nederland in de buurt komt wonen. Claudemir is de vervanger van Fernando, die in december van het vorige jaar uit het niets vertrok bij Club Brugge vanwege problemen in de familiaire sfeer.

Claudemir stond ruim twee seizoenen onder contract bij Vitesse en de middenvelder speelde bijna alles wat er te spelen viel in Arnhemse dienst. Bij FC København is de voetballer ook een vaste waarde, maar omdat het contract van Claudemir afloopt, kon Club Brugge relatief goedkoop handelen.

Met keeper Vladan Kujović, Davy De Fauw, Timmy Simmons en de eerder genoemde Vormer heeft Club Brugge genoeg oud-spelers uit de Eredivisie in dienst. Daarnaast is Michel Preud'homme de trainer daar. De Belg stond in het seizoen 2010/2011 aan het hoofd bij FC Twente.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner