16.01.2015 15:44

FC Twente krijgt dispensatie voor doelman

Nick Marsman eet uit frustratie zijn shirt op. De goalie gaat in de fout tegen FC Groningen en is daarmee deels schuldig aan de 1-2 nederlaag. (30-11-2014)
Nick Marsman eet uit frustratie zijn shirt op. De goalie gaat in de fout tegen FC Groningen en is daarmee deels schuldig aan de 1-2 nederlaag. (30-11-2014)

Nick Marsman en FC Twente hebben dispensatie gekregen van de KNVB, waardoor de goalie alsnog in de Jupiler League mag uitkomen voor Jong FC Twente. Volgens de reglementen kan dit niet, omdat Marsman dit seizoen al vijftien keer speelde in het eerste elftal.

Voor keepers geldt echter de regel dat clubs een dispensatie aan kunnen vragen. De reden hiervoor is dat keepers, anders dan spelers, gebonden zijn aan een specifieke positie in het veld en dat over het algemeen de positie van de keeper niet aan veel wisselingen onderhevig is.

De dispensatie kent echter limieten, want Marsman mag slechts vijf wedstrijden keepen voor Jong FC Twente. Aangezien de Jupiler League nog maar halverwege is, zal FC Twente keuzes moeten maken. Er zijn nog negentien wedstrijden te spelen, dus Marsman zal niet elk duel kunnen keepen voor Jong FC Twente. De dispensatie wordt 2 februari, als Jong FC Twente RKC Waalwijk ontvangt van kracht.

Marsman raakte voor de winterstop zijn vaste plek onder de lat bij FC Twente kwijt na een aantal matige prestaties in de Eredivisie. Inmiddels is Sonny Stevens de eerste doelman in de Grolsch Veste.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner