16.01.2015 22:07

Blamage Roda JC, Sparta niet langs Den Bosch

Anthony Limbombe (l.) zet NEC Nijmegen op voorsprong tijdens Roda JC Kerkrade - NEC Nijmegen. (12-12-2014)

Roda JC heeft zich geblameerd tegen RKC Waalwijk. De ploeg uit Brabant verzamelde in de eerste negentien wedstrijden pas negen punten.

De Waalwijkers kwamen kort na rust op voorsprong via Nick Coster, waarna Gianluca Maria de score na ruim een uur uitbreidde. Wederom Coster maakte de Waalwijkse stunt een kwartier voor tijd compleet.

Subtopper Jong Ajax speelde met 1-1 gelijk bij laagvlieger Telstar. Elton Acolatse scoorde na een uur namens de bezoekers, Anmar Almubaraki maakte een kwartier later gelijk. FC Den Bosch en Sparta Rotterdam speelden met 1-1 gelijk. Tussendoor werd de wedstrijd nog even gestaakt, omdat het licht uitviel.

Onderin won Fortuna Sittard thuis met 1-0 van Helmond Sport, dat bijna de hele tweede helft met tien man speelde na rood voor Juanito Sequeira na een zware overtreding op Jordi Baur. Roel Janssen schoot een strafschop raak die na een uur was toegekend na hands van Kevin Visser.