02.02.2015 21:51

Jong FC Twente verslaat eenvoudig RKC

Ryo Miyaichi ontdoet zich tijdens Jong FC Twente - RKC Waalwijk van zijn directe tegenstander. (02-02-2015).

Jong FC Twente heeft maandagavond in eigen huis hekkensluiter RKC Waalwijk dieper in de problemen gebracht. De ploeg van Jan Zoutman wist eenvoudig van de Waalwijkers te winnen. Grote man aan de zijde van Jong FC Twente was Jari Oosterwijk.

Jong FC Twente begon de wedstrijd met Nick Marsman in de goal. De goalie die eerder dit seizoen zijn basisplek kwijtraakte in de A-selectie aan Sonny Stevens, is eindelijk speelgerechtigd voor de Jupiler League. Voor Marsman is het zaak wedstrijdfit te blijven, maar tegen RKC Waalwijk kreeg de doelman weinig tot niets te doen.

Het was voornamelijk Jong FC Twente dat de aanval zocht en kans op kans creëerde. De ploeg van Jan Zoutman vergat echter een doelpunt te maken. Tim Hölscher kreeg in de elfde minuut een enorme kans op de openingstreffer, maar hij faalde oog in oog met RKC-doelman Arjan van Dijk. RKC Waalwijk kon niet tot echte kansen komen. Malcolm Esajas was namens RKC Waalwijk de gevaarlijkste speler. De aanvaller probeerde het tot driemaal toe van afstand, maar telkens was het schot niet goed genoeg om het Marsman lastig te maken.

Na een half uur spelen was het dan eindelijk wel raak voor Jong FC Twente. Nhlakanipho Ntuli speelde aanspeelpunt Jari Oosterwijk aan buiten de zestienmeter. Oosterwijk wist, ondanks een verdediger in zijn rug, de bal in de diepte mee te geven aan de mee opgekomen Dico Koppers. De linksback van Jong FC Twente was niet zelfzuchtig en speelde de bal af op de vrijstaande Tim Hölscher. De middenvelder prikte de bal in de lege goal.

Ook in de tweede helft begon Jong FC Twente voortvarend en wist RKC Waalwijk niks in te brengen. Het wachten was op de volgende goal van Jong FC Twente en die kwam er in de 55ste minuut. Nadat Jari Oosterwijk een paar minuten eerder al een grote kans om zeep hielp, was het nu wel raak. Koppers werd door Gianluca Maria neergehaald in het strafschopgebied en de daarop volgende strafschop werd prima ingeschoten door Oosterwijk. Maria mocht inrukken na zijn tweede gele kaart.

Nog geen twee minuten later maakte Jari Oosterwijk de 3-0 door op aangeven van Lars Bleker. Bleker, vandaag spelend op het middenveld, kreeg de bal in de diepte en gaf de bal breed aan Oosterwijk. De aanvaller plaatste de bal onder Van Dijk door in de verre hoek. Het is alweer het achtste doelpunt van Oosterwijk dit seizoen en is daarmee gekroond tot clubtopscorer.

Voor Oosterwijk was dat nog niet genoeg. De aanvaller ging nadrukkelijk op zoek naar de hattrick en die kwam er in de 82ste minuut. Op de rand van de zestien meter legde hij de bal heel bekeken in de verre hoek. Daarmee zette Oosterwijk de stand op 4-0. De eindstand werd bepaald door Malcolm Esajas. Ismaïl Yıldırım ging alleen op Marsman af, maar werd in de zestien neergelegd door Joachim Andersen. Een rode kaart en een penalty volgden. Esajas faalde niet en maakte voor RKC Waalwijk de eretreffer.