06.02.2015 14:00

Van trainen met Messi naar de Jupiler League

Fernando Quesada maakte zijn debuut tijdens FC Utrecht - Ajax. (2-2-2014)
Fernando Quesada maakte zijn debuut tijdens FC Utrecht - Ajax. (2-2-2014)

Het kan soms snel gaan met een carrière. Een aantal jaar geleden was Fernando Quesada nog jeugdspeler van FC Barcelona en trainde hij met grootheden als Lionel Messi. Nu is hij actief in de Jupiler League.

Fernando Quesada ging in januari 2014 aan de slag bij FC Utrecht, maar speelde tot dusver slechts drie competitieduels namens Utrecht. Fernando Quesada moet nu vlieguren maken in de Jupiler League bij Achilles'29, dat de middenvelder tot het einde van het seizoen huurt van Utrecht. "Ik heb getraind met Messi, Xavi en Iniesta, maar het verleden is het verleden. Ik kom nu van FC Utrecht en niet van Barcelona. Dit is nu mijn leven", vertelt de Spanjaard aan Omroep Gelderland. De middenvelder moet nog altijd wennen aan de temperatuur in Nederland. "Ja, het is erg koud hier. Maar ik ben blij om hier te zijn. Er hangt een goede sfeer. Dit zijn semi-profs, maar ze maken er het beste van."

De Spanjaard heeft een voorkeur voor de positie van Xavi. "Ik speel het liefst in de punt naar achteren, als een zes, maar ik kan ook op tien spelen achter de spitsen. Ook links en rechts op het middenveld. Mijn speelstijl is niet echt Nederlands. Maar ik denk dat ik het beste wat ik heb te bieden hier wel kan laten zien."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner