10.02.2015 10:12

Vijf goals niet genoeg: "Wil meer scoren"

De Graafschap viert de 3-0 van Vincent Vermeij (m.) tijdens De Graafschap - Almere City. (16-8-2014)
De Graafschap viert de 3-0 van Vincent Vermeij (m.) tijdens De Graafschap - Almere City. (16-8-2014)

De Graafschap won maandagavond met 5-0 van RKC Waalwijk. Jerry van Ewijk was met één doelpunt en twee assists belangrijk voor zijn ploeg. De aanvaller van De Graafschap heeft stappen gemaakt dit seizoen.

"De acties lukten wel, maar ik baal dat ik er niet meer heb gemaakt", vertelt Van Ewijk aan Omroep Gelderland. "Persoonlijk vind ik het leuker om te scoren als het er echt toe doet. Op een gegeven moment was die wedstrijd wel gespeeld en dan voetbal je hem uit. We mogen wel tevreden zijn, maar als spits wil ik er meer scoren, maar ik maak goede stappen en wil zo doorgaan. Ik heb wel in mijn hoofd hoeveel ik er wil maken, daar zijn ook afspraken over gemaakt. Ik bekijk het van wedstrijd tot wedstrijd."

De aanvaller staat nu op twaalf competitietreffers. "Ik heb altijd wel een neusje voor de goal gehad, maar ik heb in het 4-4-2-systeem meer gevoel voor de ruimte gekregen. Dit is mijn derde seizoen en met de steekpasses ben ik vaak gevaarlijk", aldus Van Ewijk, die denkt dat De Graafschap de play-offs gaat halen. "Ja, we moesten een reeks gaan neerzetten. Daar zijn we nu mee bezig, dus ik heb er wel vertrouwen in."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner