10.02.2015 10:51

Brood hekelt KNVB: "Het is een kromme regel"

NEC Nijmegen-trainer Ruud Brood kan lachen tijdens het competitieduel Jong Ajax - NEC. (24-11-2014)
NEC Nijmegen-trainer Ruud Brood kan lachen tijdens het competitieduel Jong Ajax - NEC. (24-11-2014)

NEC Nijmegen won maandagavond weliswaar met 5-2 van Jong PSV Eindhoven, maar NEC-trainer Ruud Brood was ondanks de overwinning pissig na afloop. De oefenmeester hekelt de dispensatie die de KNVB verleende aan Jorrit Hendrix.

"Zoals Jong PSV hier voor de dag komt.. Ach ik hoop dat ze dat ook tegen concurrenten gaan doen, dat maakt het voor ons wat eenvoudiger", aldus Brood tegenover Omroep Gelderland. "Het is een kromme regel, maar waarschijnlijk is er nog een escape als je al zo veel wedstrijden hebt gespeeld voor het eerste team. Waar heb je 't over? Het is ook maar voor één wedstrijd hè? Straks stellen ze Depay nog op. De KNVB laat zich van zijn slechtste kant zien hier. Ik sta dus volledig achter de kritiek van onze clubleiding."

NEC heeft een voorsprong van twaalf punten op Roda JC Kerkrade. Brood heeft dus ook reden tot glimlachen. "We zijn zeker op de goede weg. We zitten bijna met dezelfde gedachten als PSV. Dat we ons een beetje afsluiten. Kijk, wij mogen geen fouten maken en dat hebben we niet gedaan. We zijn vanavond weer een stap dichter bij ons doel gekomen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner