12.02.2015 15:17

Brood: "Geen zin in chagrijnige carnaval"

Rens van Eijden in gesprek met trainer Ruud Brood na afloop van de training in Zuid Spanje. (08-01-15)
Rens van Eijden in gesprek met trainer Ruud Brood na afloop van de training in Zuid Spanje. (08-01-15)

Vrijdag wacht voor koploper NEC de lastige uitwedstrijd met het boven verwachting presterende FC Emmen, de nummer vijf van de Jupiler League. Volgens NEC-trainer Ruud Brood een lastige klus, maar niet de lastigste van het seizoen.

“Ik denk niet dat dit de lastigste uitwedstrijd is. Wel qua stand en het aantal doelpunten dat zij maken, maar er komen nog wel wat moeilijke wedstrijden aan qua omstandigheden”, aldus Brood tegenover Omroep Gelderland. Maandagavond won zijn ploeg nog met ruime cijfers van Jong PSV. “Tegen Jong PSV zag ik de ploeg zoals ik die graag wil zien. Dat moeten we vasthouden, maar tegen Emmen wordt er iets anders verwacht. Ze scoren veel, net als wij, maar wij houden het veel beter dicht. We willen daar winnen, liefst op een mooie manier, maar met 1-0 ben ik ook tevreden”, blikte de coach verder vooruit.

Ook ging hij in op de situatie van zijn collega Joop Gall bij Emmen, wiens contract niet is verlengd. Brood: “Ongelooflijk dat hij niet mag blijven, volgens mij heeft Emmen het in jaren niet zo goed gedaan.” Emmen presteert dit seizoen boven verwachting en staat op een keurige vijfde plaats in de Jupiler League.

Over een kampioensschap van zijn ploeg wilde Brood niet praten, wel over carnaval. “De uitnodigingen stromen binnen, maar laten we eerst maar eens even Emmen doen. Anders heb ik weer een hele chagrijnige carnaval en daar hou ik niet van”, zo besloot Brood. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner