18.02.2015 14:12

Nederlander in IJsland: "Lekker op natuurgras"

Keeper Richard Arends (m.) van FC Oss zit naast de bal waardoor MVV speler Antonio Stankov (m) de bal er in kopt. (21-04-2014
Keeper Richard Arends (m.) van FC Oss zit naast de bal waardoor MVV speler Antonio Stankov (m) de bal er in kopt. (21-04-2014

Richard Arends stond de afgelopen vijf seizoenen onder contract bij FC Oss. De 24-jarige doelman zag een transfer naar Denemarken in het water vallen, maar gaat nu aan de slag in de IJslandse competitie bij Keflavík ÍF.

'Mocht je nog ambities hebben, dan moet je nu gaan', zei zaakwaarnemer Kevin Olvieira tegen de sluitpost. "Ik had nooit bedacht dat ik daar zou gaan voetballen. Maar hij had gelijk. Als ik nog wat wilde, moest ik het nu doen", aldus Arends tegenover Voetbal International. De carrière van de goalie leek voorbij. "De aanbiedingen van Jupiler League-clubs waren niet best. Ik had afgelopen zomer echt een probleem, ik kwam niet aan de bak. Naar het buitenland was zeker een optie en ik had uiteindelijk mijn zinnen gezet op Denemarken."

"Daar had ik concrete aanbiedingen van Achilles’29 en een Duitse regionalliga-club voor laten lopen", vervolgt Arends. "Ik was op proef geweest bij FC Vestsjælland in Denemarken. Ik had het contract al getekend, maar het ging op het laatste moment niet door, omdat de Deense bond niet meewerkte. Ik had al een officiële wedstrijd voor Hoofdklasser DFS gespeeld, waardoor de overschrijving niet door kon gaan. Die ene wedstrijd bleek fataal. De KNVB wilde wel meerwerken, maar de Denen niet. Achteraf gezien had ik beter voorgelicht moeten worden."

Arends heeft zin in zijn avontuur. "Het is Jupiler League-niveau, maar de club is ambitieus. Europees voetbal halen kan zomaar. Dat willen ze zeker wel. Het zal even wennen zijn. Ik ben de enige buitenlander tussen allemaal IJslandse spelers. De mensen zijn rustig, een beetje op zichzelf en het leefgebied is klein. Sowieso is het goed koud, min drie, min vier. In maart begint de competitie, die loopt tot november. Lekker op natuurgras. Ga ik er ten opzichte van het kunstgras in Nederland nog op vooruit ook! Het is een avontuur en ik heb er echt veel zin in."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner