20.02.2015 21:56

Eindhovense zegereeks duurt voort

In een matige editie van FC Eindhoven – FC Den Bosch wist maar één ploeg te scoren. De thuisploeg deed dat tweemaal via Timothy Durwael en Torino Hunte: 2-0. Daardoor houden de Eindhovenaren drie punten over aan de 26e speelronde in de Jupiler League.

Op voorhand waren alle redenen daar tot een mooie wedstrijd. FC Eindhoven doet volop mee om de strijd in de top van de Jupiler League, terwijl FC Den Bosch onder nieuwbakken coach René van Eck opvallend goed presteert door de laatste drie wedstrijd met negen punten af te sluiten. Daarnaast is de afstand tussen beide steden nihil, waardoor we spreken van een echte derby.

In het begin domineerden de bezoekers door te profiteren van Eindhovense slordigheden. Echte grote kansen kwamen hier echter niet uit. Op wat afstandschoten van onder andere Ayrton Statie en spits Jort van de Sande na was er weinig gevaar. Eindhoven stelde teleur, wat zorgde voor onvrede bij de eigen supporters. Het frivool spelende team was ineens onherkenbaar.

Toch kwam het team van coach Jean-Paul de Jong na een kwartier spelen wat beter in de wedstrijd. Er kwam met name gevaar via de corners van Branco van den Boomen. Telkens ontstond er een scrimmage waardoor er om alertheid gevraagd werd van de Bossche defensie. Chiró N’Toko kreeg via de kluts twee mogelijkheden maar vond beide keren een verdediger op zijn weg.

De grootste kans van de tweede helft kwam op naam van Jordy Thomassen. De voorbereiding was opnieuw via de linkerkant. Ayrton Statie kon Alexander Mols bereiken die een strakke voorzet afleverde richting het Eindhovense strafschopgebied. De verdediging van FC Eindhoven kon de bal niet goed verwerken waardoor er een niet te missen kans ontstond voor Jordy Thomassen. Toch ging de bal naast het doel. Daardoor stond er een brilstand op het scorebod bij rust: 0-0.

Kort na rust moest topscorer Alexander Mols het veld geblesseerd verlaten, Edoardo Ceria was zijn vervanger. FC Den Bosch leek wat van streek en moest direct incasseren. Timothy Durwael kreeg veel vrijheid, kon opstomen en met precisie uithalen in de verre hoek: 1-0. Zo zorgde de Belgisch rechtsback van de Blauw-Witten voor een mooie opsteker aan Eindhovense kant.

FC Den Bosch werd zwakker, Eindhoven groeide in de wedstrijd. De kansen en het betere spel waren voor de Eindhovenaren. Den Bosch had weinig kracht en kon het Eindhoven niet moeilijk maken. Ook invallers Edoardo Ceria en Darren Maatsen brachten daar weinig verandering in. Ook in de slotfase wisten de bezoekers niets te creëren en had Eindhoven het spel in handen.

Vlak voor tijd zette Torino Hunte de 2-0 op het scorebord na een goede actie vanaf rechts van Diego Karg. Zo brachten de invallers Eindhoven hoogstpersoonlijk naar een betere voorsprong. Door de overwinning zet Eindhoven de zegereeks voort en behoudt het een prominente plek in de top. FC Den Bosch blijft door het verlies steken op de twaalfde plaats en verliest weer eens na drie zeges op rij.

Door: Koen Larmit