20.02.2015 21:54

Gyasi schiet Roda JC naar winst op VVV-Venlo

Roda JC Kerkrade kan juichen nadat Guy Ramos (#4) zijn ploeg op gelijke hoogte heeft gezet tegen VVV-Venlo. (20-02-2015)

Roda JC Kerkrade heeft in eigen huis de Limburgse derby tegen VVV-Venlo in winst omgezet. In een gezapige wedstrijd zegevierde de thuisploeg met 2-1. Daardoor behoudt de ploeg de tweede plek in de Jupiler League.

Roda JC begon goed aan de wedstrijd en dwong VVV de eerste twintig minuten terug op de eigen helft. Het lukte de thuisploeg niet om dit overwicht uit te drukken in kansen. Daarom was het opvallend dat juist de bezoekers op voorsprong kwamen in Kerkrade. Een afdraaiende hoekschop van Gianluca Nijholt kwam op het hoofd van Aziz Khalouta en hij kopte de bal hard via de onderkant van de lat in het doel.

De ploeg van Maurice Steijn kon niet lang genieten van de voorsprong. Guy Ramos kopte vijf minuten later een vrije trap van Hicham Faik knap met een boogbal achter Niki Mäenpää. Tot vijf minuten voor rust gebeurde er daarna ontzettend weinig. Mitchel Paulissen had de kans om Roda JC op voorsprong te zetten. Mäenpää ging onder een hoekschop door, waardoor Paulissen de bal in het open doel kon tikken. Dit deed hij niet, want zijn poging ging naast. Daarna regende het enkele minuten kansen voor de thuisploeg, maar het wist voor rust niet meer iets aan de tussenstand van 1-1 te doen.

Na rust bleef het spelbeeld onveranderd. Roda JC viel aan en VVV loerde op een fout van de thuisploeg. Daardoor wisten beide ploegen nauwelijks gevaar te stichten. Het meeste gevaar kwam via afstandsschoten. Melvin Platje en Faik probeerden het vanuit de tweede lijn. Maar twintig minuten voor tijd zette Edwin Gyasi de thuisploeg voor het eerst op voorsprong. De buitenspeler kwam vanaf de flank naar binnen en haalde uit vanaf twintig meter. De bal belandde op prachtige wijze in de verre hoek.

Daarna waren de bezoekers niet bij machte om wat terug te doen. Door de overwinning behoudt Roda JC de tweede plaats. De achterstand op koploper NEC is enorm, maar volgende week kan Roda JC de achterstand verkleinen. Dan ontmoeten beide clubs elkaar. De nederlaag is voor VVV een enorme teleurstelling. De ploeg had de beste papieren om de derde periode in de wacht te slepen, maar dat is nu niet meer het geval.

Door: Jari Wesselink