21.02.2015 09:07

"Waren zeker geen verzwakking voor het team"

Op de persconferentie na de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd op FC Den Bosch was Jean-Paul de Jong positief gestemd. De coach van FC Eindhoven zag een goede tweede helft leiden tot twee uitstekende doelpunten. Jean-Paul sprak over een kopie van de voorgaande wedstrijd (3-1 winst op Fortuna Sittard). Via een verzorgde opbouw trachtten de Blauw-Witten goed voetbal te spelen. Het ontbrak echter iedere keer aan een verzorgde passing.

De Jong: "Doordat onze buitenspelers veel naar binnen trokken ontstonden er meer duels in de as van het veld. Veel van deze duels verloren we in de eerste helft. Daardoor werd Den Bosch zeer gevaarlijk in de overname en creëerde het enkele kansen. Gelukkig hebben we in de rust de puntjes op de i gezet en boeken we een verdiende overwinning."

De coach van FC Eindhoven roemde nog even doelpuntenmaker Timothy Durwael. Door zijn vele extra trainingen op het schieten van grote afstand ontstaat de 1-0. De Vlaamse rechtsback scoorde met zijn linkervoet in de verre hoek. Ook invallers Paul Beekmans, Diego Karg en Torinho Hunte kreeg een compliment van de coach. "De wissels maakten een prima indruk vandaag, ze waren zeker geen verzwakking voor het team en gaven zelfs een extra boost. Dat Torino dan de 2-0 mag maken is extra mooi meegenomen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner