21.02.2015 09:23

Feyenoord-speler droomt van werken met Kuyt

NEC'er Giovanni Gravenbeek probeert FC Eindhoven-aanvaller Joey Sleegers af te stoppen (16-01-2015).
NEC'er Giovanni Gravenbeek probeert FC Eindhoven-aanvaller Joey Sleegers af te stoppen (16-01-2015).

Hij is wellicht dé revelatie van het seizoen in het Jan Louwers Stadion. Afgelopen zomer werd geboren Helmonder Joey Sleegers voor één jaar verhuurd aan FC Eindhoven. Op voorhand was het de vraag wat de jonge aanvallende middenvelder kon bewerkstelligen in Eindhoven. Maar met zijn beweeglijke acties en frivole spel, kreeg Sleegers het Eindhovense publiek al snel op de banken.

In de wedstrijd afgelopen vrijdagavond tegen FC Den Bosch (2-0 winst) viel Sleegers minder op. Toch vond de jongeling dat hij een goede wedstrijd gespeeld had. Sowieso voelt hij zich lekker op zijn plek bij FC Eindhoven. De huurling van Feyenoord voelt zich helemaal op zijn gemak in een voetballend team, bovendien maakte Sleegers tot dusver acht doelpunten waardoor hij zich tot clubtopscorer mag kronen.

Sleegers geeft tegenover Voetbal.com aan dat volgende maand de gesprekken met Feyenoord gaan lopen over de invulling van het volgende seizoen. Hij ligt in ieder geval nog een jaar vast bij de Rotterdamse club. Hij keert dan ook volgend seizoen graag terug in de Eredivisie, met als voorkeur natuurlijk Feyenoord.

Op de vermeende interesse van Feyenoord in Dirk Kuyt reageert Sleegers positief. De jongeling zou graag samen met de ervaren Kuyt in de voorhoede spelen en ziet wel een rol als mentor voor de oud speler weggelegd. "Dirk Kuyt hoort in de spits, zet mij maar op de flanken, het is altijd goed om zo iemand als Kuyt in je selectie te hebben", aldus Joey Sleegers.

De absolute droomclub van de twintigjarige Sleegers is FC Barcelona. Voor hem speelt de Spaanse grootmacht het ultieme voetbal. Wellicht komt de 'Messi aan de Aalsterweg' via Feyenoord nog eens in Camp Nou terecht. Dromen zijn er in ieder geval genoeg bij Joey Sleegers.

Door: Koen Larmit

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner