21.02.2015 09:31

"Droom om te promoveren naar de Eredivisie"

Na de gewonnen wedstrijd van FC Eindhoven tegen FC Den Bosch (2-0) sprak Voetbal.com met uitblinker Jens van Son. De huidige aanvoerder kwam via VV De Valk in 2006 terecht in het Jan Louwers Stadion.

Met uitzondering van het seizoen 2012-2013 (Sparta Rotterdam) speelde Van Son onafgebroken voor de Blauw-Witten. De middenvelder geeft aan dat hij geen sprankje spijt heeft van zijn terugkeer. De visie van de club sprak en spreekt hem nog steeds erg aan. Daarnaast is het een professionele club in ontwikkeling en voelde het als een warm thuiskomen.

Maar dit jaar beleven de Eindhovenaren onder coach Jean-Paul de Jong een topjaar. Van Son geeft aan dat het team goed op weg is: "De absolute droom om te promoveren naar de Eredivisie is er, persoonlijk denk ik ook dat de droom reëel is ondanks het grote gat met koploper NEC Nijmegen. Velen zeggen dat het verrassend is wat we presteren, ik ben het daar niet mee eens. Vorig jaar eindigden we zesde op de ranglijst met goed spel. Dit jaar hebben we ons goed versterkt en spelen we gewoon goed voetbal."

Maar ook Jens van Son droomt over zijn voetbalcarrière. De 27-jarige middenvelder zou graag een paar jaar Eredivisie op zijn CV bij willen schrijven. Volgens hemzelf zit de kans er zeker in om die ervaring mee te pakken in het Jan Louwers Stadion. En zo niet, wacht er wellicht een niet te missen kans bij een andere eredivisieclub.

Door: Koen Larmit

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner