21.02.2015 13:52

Nieuwe trainer ziet perspectief bij RKC

Sparta-trainer Peter van den Berg coacht zijn team in de wedstrijd tegen FC Emmen in de Jupiler League. (07-12-14)
Sparta-trainer Peter van den Berg coacht zijn team in de wedstrijd tegen FC Emmen in de Jupiler League. (07-12-14)

De toekomst ziet van RKC Waalwijk ziet er niet geweldig uit. Toch is de kersverse trainer Peter van den Berg hoopvol. "Ondanks de geringe beschikbare middelen geloof ik in het gevoerde beleid en de ingezette koers voor de komende jaren."

"Ik heb enorm veel zin om aan de slag te gaan bij RKC Waalwijk", zegt Van den Berg op de website van RKC Waalwijk. "De club heeft het vizier weer op de toekomst gericht. In de positieve gesprekken die ik voerde met Remco Oversier (algemeen directeur, red.) en de technische staf heb ik een duidelijk beeld gekregen van het toekomstperspectief van RKC Waalwijk."

"Ik kijk er dan ook naar uit om, samen met de gretige en passievolle staf mijn steentje bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van dit nieuwe RKC Waalwijk", gaat de nieuwe keuzeheer verder. Hij tekende vrijdag een contract in Brabant voor tweeënhalf seizoen. Van den Berg is de opvolger van Martin Koopman, die begin deze maand per direct vertrok.

Van den Berg werd vanaf het begin al als droomkandidaat gezien om Koopman op te volgen. Algemeen directeur Remco Oversier is daarom ook blij dat hij Van den Berg heeft kunnen strikken. "Na het vertrek van Martin hebben we snel een shortlist met potentiële kandidaten opgesteld. Als uitgangspunt hebben we het profiel genomen wat voortvloeit uit ons businessplan voetbal, gebouwd op de kernwaarden van RKC Waalwijk. Hierin willen we werken met talentvolle, professionele en échte RKC-ers", zegt Oversier.

"Peter past naadloos in dit profiel en stond direct bovenaan ons lijstje. We zijn enorm blij dat Peter voor de uitdaging bij RKC Waalwijk heeft gekozen en samen met ons de lift in wil stappen omhoog."
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner