27.02.2015 19:22

NEC en Roda JC starten zonder topschutters

Navarone Foor (r.) viert zijn treffer met Sjoerd Ars (l.) tijdens NEC Nijmegen - Achilles'29. (07-12-2014)
Navarone Foor (r.) viert zijn treffer met Sjoerd Ars (l.) tijdens NEC Nijmegen - Achilles'29. (07-12-2014)

Bij een topaffiche horen eigenlijk ook topspitsen. Maar tijdens het duel tussen de nummer één en de nummer twee van de Jupiler League zijn deze juist afwezig.

NEC en Roda JC moeten het doen zonder Sjoerd Ars (NEC), Johan Plat en Marc Höcher (beide Roda JC). Sjoerd Ars was al langer deze week onzeker. Ars ging in het laatste duel tegen Achilles ’29 door zijn enkel. De medische staf probeerde Ars nog klaar te stomen voor het duel tegen Roda JC, maar het duel komt voor hem te vroeg. Navarone Foor kan daardoor rekenen op een basisplaats. Christian Santos schuift door naar de spitspositie, Foor zal als aanvallende middenvelder spelen.

Ook Roda JC moet het doen zonder de topscorers. Johan Plat en Marc Höcher hebben allebei zeven goals gemaakt voor de Kerkraders. Toch verschijnen ze niet aan de aftrap. Roda JC zal koploper NEC bestrijden met Anco Jansen, Raymon Gyasi en Regino Cicilia in de aanval. Linksback Ard van Peppen ontbreekt vanwege een schorsing. Hij pakte afgelopen weekend tegen VVV-Venlo zijn vijfde gele kaart. Dat zorgde ervoor dat hij automatisch is geschorst.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner