02.03.2015 11:09

Feyenoord-target gaat naar de Finse kampioen

Mike Havenaar in het shirt van zijn nieuwe werkgever Córdoba. Hier in de competitiewedstrijd tegen Valencia. (25-09-2014)
Mike Havenaar in het shirt van zijn nieuwe werkgever Córdoba. Hier in de competitiewedstrijd tegen Valencia. (25-09-2014)

Mike Havenaar zet zijn carrière voort in Finland. De oud-spits van Vitesse stond in de belangstelling van Feyenoord, maar kiest voor een avontuur bij HJK Helsinki. De club meldt via de officiële kanalen dat Havenaar is vastgelegd.

De spits werd door Vitesse vanuit Japan naar Nederland gehaald en uiteindelijk speelde de aanvaller twee jaar hier. Hij kwam tot bijna honderd wedstrijden in ons land en scoorde 27 keer. Feyenoord zag hem graag komen in de tijd dat men ontevreden was over Mitchell te Vrede en onzeker over de prestaties van Colin Kâzım-Richards, maar inmiddels is de interesse opgedroogd.

HJK Helsinki werd op ruime afstand kampioen in de Finse competitie, die momenteel stil ligt. Het kampioenschap betekent dat de Finnen, met Havenaar in de selectie, zich kunnen plaatsen voor de Champions League. De Finse kampioen moet dan wel de voorrondes van het kampioenenbal overleven.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner