02.03.2015 20:51

Achilles ’29 ziet zege wegwaaien in Groesbeek

Kürşad Sürmeli (m.) zoekt in de Jupiler Leaguewedstrijd Achilles '29 - SC Telstar het doel met een schot. (02-03-2015)
Kürşad Sürmeli (m.) zoekt in de Jupiler Leaguewedstrijd Achilles '29 - SC Telstar het doel met een schot. (02-03-2015)

Het duel tussen Achilles ’29 en Telstar was niet meer dan een formaliteit. Beide teams spelen niet meer voor de prijzen en degraderen kan niet meer. Telstar toonde aan over negentig minuten het meest graag te willen winnen en deed dat ook met 1-3.

Voor een duel dat nergens om ging, was het voetbal goed te noemen. De thuisploeg speelde erg fel, maar ook Telstar trok ten aanval. Het zorgde ervoor dat het toch een boeiend duel werd. In de eerste helft had Achilles iets meer de overhand. Uit een corner was het Mehmet Dingil die de bal op de linkerpaal plaatste, even later was het Frank Wiafe die de rechterpaal raakte. Wiafe omspeelde Telstar-doelman Wesley Zonneveld en leek de bal binnen te kunnen schieten. De hoek was nog wel lastig, te lastig zo blijkt uit het resultaat.

Telstar kreeg ook wat mogelijkheden. Tarik Tissoudali, Jonathan Kindermans en Tim Keurntjes hadden allemaal wel kunnen scoren. Het waren geen honderd procent kansen die het kreeg. Tot drie keer toe kreeg het een schotkans vanaf twintig meter, maar telkens produceerden ze een slap rollertje. Dat kan niet gezegd worden van de pegel van Kürşad Súrmeli. Met rechts haalde hij uit vanaf twintig meter. Hij raakte hem zachtjes met buitenkant rechts, zodat de bal nog verder de rechterhoek in draaide. Daardoor was Wesley Zonneveld kansloos. De 1-0 was ook gelijk de ruststand.

Na rust had Telstar letterlijk de wind mee en het besloot dan ook om meer aanvallend te spelen. Het bracht Anmar Almubaraki binnen de lijnen en dat had het gewenste effect. Achilles ’29 wist even geen raad met de creatieveling. In eerste instantie maakte Steve Olfers de 1-1. Een vrije trap van Seuntjens werd gekeerd door Leon Ter Wielen, maar hij moest een rebound weggeven. Die was een prooi voor Olfers die hem binnenkopte. Vijf minuten later was het weer raak. Almubaraki kwam met een scherpe voorzet vanaf links en topscorer van Telstar Ralf Seuntjens was daar om de bal met rechts binnen te schieten. Het slotakkoord kwam op naam van Tarik Tissoudali. Wederom vanaf de linkerkant kwam hij naar binnen en schoot hij met een droge knal in de linkerhoek. Weer had Ter Wielen het nakijken.

Telstar was in de tweede helft een stuk sterker en het niveau van Achilles zakte ver weg. De thuisploeg had wellicht de goede bedoelingen, die werden niet erg duidelijk. Het werd nog afzien toen er een halve storm het veld op kwam. Vanaf minuut 85 hagelde het hard en stond er een stevige wind. Achilles wist daar niet mee om te gaan en kwam niet meer tot scoren.

Het bleef dus bij 1-3 voor Telstar. Voor de ranglijst heeft dat geen directe gevolgen. Telstar blijft op een vijftiende plek staan. Toch zullen ze in Velsen blij zijn met de winstpartij. Daardoor heeft het in de laatste zes duels maar liefst elf punten gepakt. Via de ranglijst kan het geen nacompetitie behalen, maar het gokt daarbij op de vierde periode. Die zal vanaf dit weekend van start gaan.

Door: Vishal Kallan

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner