22.03.2015 09:25

Update: 'Ook Southampton trekt aan back'

Mattias Johansson (l.) en Ricardo Kishna (r.) beginnen aan een sprintduel tijdens Ajax - AZ Alkmaar. (05-02-2015)
Mattias Johansson (l.) en Ricardo Kishna (r.) beginnen aan een sprintduel tijdens Ajax - AZ Alkmaar. (05-02-2015)

Het is mogelijk dat Mattias Johansson zijn carrière volgend seizoen vervolgt in Portugal. De vleugelverdediger van AZ staat in de belangstelling van SL Benfica, dat vooruit kijkt vanwege een mogelijk vertrek van Maxi Pereira.

Dit meldt het Portugese O Jogo donderdag. Johansson voetbalt sinds 2012 in Nederland en speelde al bijna honderd wedstrijden in het shirt van de Alkmaarse formatie. Het contract van de Zweedse voetballer loopt tot medio 2016 door, waardoor hij geen al te dure optie is voor Benfica.

De Portugese ploeg vreest een vertrek van Pereira, aangezien zijn contract afloopt in Portugal. Inmiddels hebben zich al ploegen als AS Roma en Beşiktaş bezig gehouden met de situatie van de Uruguayaan. Johansson is sinds kort ook international van Zweden. Dit seizoen speelde hij drie oefeninterlands.

Update: 22-03-2015: 09:25:

Buitenlandse ploegen staan in de rij voor Mattias Johansson. De vleugelverdediger kon al rekenen op de interesse van SL Benfica, maar nu is ook Southampton bezig met een mogelijke transfer van de speler van AZ. Johansson moet Nathaniel Clyne vervangen.

De verdediger staat nog tot medio 2016 onder contract bij de Engelse club van Ronald Koeman, maar diverse media in Engeland melden dat de contractonderhandelingen stroef verlopen. Southampton is daarom al op zoek naar een vervanger en is daarbij uitgekomen bij Johansson.

De Zweed kwam in 2012 over vanuit Zweden en speelde inmiddels bijna honderd wedstrijden in Nederland. Daarnaast is de verdediger inmiddels international van Zweden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner