05.03.2015 22:08

Investeerder: Rangers heeft 25 miljoen nodig

Na het faillissement van Glascow Rangers ging de ploeg verder op het vierde niveau in Schotland. Als Rangers FC promoveerde de ploeg twee keer, maar er is een flinke financiële injectie nodig om de ploeg weer volledig op de rails te krijgen.

Grootaandeelhouder Dave King meldt aan de BBC dat er bijna dertig miljoen euro nodig is om de Rangers weer op het oude niveau terug te krijgen. De kampioenenploeg werd teruggezet naar het vierde niveau, werd de twee daaropvolgende jaren gemakkelijk kampioen, maar op het tweede niveau in Schotland is het nagenoeg kansloos voor het kampioenschap. Via de play-offs kan er alsnog een plaats op het hoogste niveau in Schotland worden afgedwongen.

Investeerder King ziet de injectie van omgerekend ruim 27 miljoen euro als heel belangrijk. "Het is een kans om een paar heel vervelende jaren achter ons te laten. Er breekt een nieuw tijdperk aan bij de club", aldus de zakenman, die vertrouwen blijft houden in de voormalig topploeg.

"We hebben nog een lange en moeilijke weg te gaan, maar we weten allemaal waar we naar toe gaan. De club is in een slechte staat, maar ik en de investeerders hebben genoeg financiële middelen om dit te verbeteren. Ik heb gezegd dat we ongeveer 25 miljoen euro nodig hebben op korte termijn. Er zijn echter genoeg andere terreinen waar we geld aan moeten besteden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner