07.03.2015 19:12

FC Eindhoven slaat aanval van FC Volendam af

FC Eindhoven viert de 2-0 tijdens het competitieduel met NEC Nijmegen. (16-01-2015)

FC Eindhoven heeft zaterdag een aanval van FC Volendam op de derde plaats in de Jupiler League afgeslagen. De Brabantse ploeg, met zeven Belgen in het basiselftal, won voor eigen publiek in het Jan Louwers Stadion met 3-1.

De Noord-Hollanders kwam voor rust op voorsprong door Kevin Brands. In het begin van de tweede helft stelde Eindhoven orde op zaken. In vijf minuten tijd scoorden Norichio Nieveld, Tibeau Swinnen en Tom Boere.

Door de zege kwam Eindhoven op 56 punten en stevende de club de nummer twee van de ranglijst Roda JC voorbij. De Limburgers krijgen zondag bezoek van De Graafschap. NEC maakt het allemaal niet veel uit in de Jupiler League. De formatie uit Nijmegen staat stijf bovenaan en koerst af op promotie naar de Eredivisie.