09.03.2015 21:52

Santos kopt NEC stap dichter naar de titel

Vlak voor rust zet Christian Santos (m.) NEC op 0-1 tegen Jong FC Twente. Hij viert zijn doelpunt in een nagenoeg lege JENS Vesting. (09-03-2015)

Na een zeer zakelijke 0-1 overwinning tegen Jong FC Twente is NEC weer een stap dichter bij de terugkeer naar de Eredivisie. Op maandagavond was een kopbal van Christian Santos vlak voor rust voldoende voor de drie punten.

Jong FC Twente speelde in Emmen een matige eerste helft tegen koploper NEC. In het eerste half uur van de wedstrijd wisselden beide ploegen fases van balbezit keurig af, zonder gevaarlijk te worden. Na een half uur spelen besloot NEC het tempo iets op te schroeven, wat uiteindelijk ook enkele kansen bracht.

Nadat Gregor Breinburg een grote kans kreeg die nog door Nick Marsman uit het doel kon worden gebokst, begon er zowaar een offensief van de bezoekers. Vlak voor rust mondde dit uit in de 0-1 voorsprong. Christian Santos sprong bij een corner van Anthony Limbombe het hoogst van iedereen. Doordat hij ook slim op zijn tegenstander leunde, kon hij onbedreigd de bal binnenkoppen achter een kansloze Marsman.

In de tweede helft kantelde de wedstrijd steeds meer richting Jong FC Twente. Waar NEC zich na rust nog wel aan de bal liet zien, zakten de bezoekers gedurende de tweede helft steeds verder in. De muur die de koploper achterin optrok, was voor Jong FC Twente erg lastig te slechten. Pas nadat Rens van Eijden in de zeventigste minuut in de fout ging bij het opbouwen, kreeg Twente een echt grote kans. Ryo Miyaichi behield de rust niet en schoot een aardige mogelijkheid ruim naast.

Op dit slippertje na gaf NEC helemaal niets weg. Daartegenover stond dat de bezoekers zelf in de tweede helft ook helemaal niets wisten te creëren voor het doel van Nick Marsman. De 0-1 voorsprong kwam dan ook geen moment in gevaar. Door deze drie punten neemt NEC weer extra afstand van haar achtervolgers en komt de titel weer een stapje dichterbij.

Door: Dennis Korpel