13.03.2015 21:49

'Sprookje van Oss' krijgt vervolg tegen Roda

Roda JC-speler Tom Van Hyfte beseft dat hij een enorme kans heeft gemist tegen FC Oss. (13-03-2015)

Het sprookjesseizoen van FC Oss wordt alsmaar mooier. Waar de ploeg twee weken geleden de derde periode in de wacht sleepte, was het vrijdagavond in eigen huis met 1-0 te sterk voor nummer drie Roda JC.

In de eerste helft golfde het spel op en neer, waarbij FC Oss in de openingsfase voor de meeste dreiging zorgde. Johnathan Opoku kreeg een goede kopkans, maar zag zijn poging net langs de verkeerde kant van de paal verdwijnen. Gaandeweg nam Roda JC het heft in handen en dat leidde met name kort voor de rust tot enkele grote kansen. Edwin Gyasi was zijn directe tegenstander tot tweemaal toe te slim af en bood Anco Jansen en Hicham Faik vervolgens fraaie mogelijkheden. Echter faalde zowel de spits als de aanvallende middenvelder, waardoor de stand bij rust 0-0 was.

Na de theepauze was het balbezit voor Roda JC, maar de kansen voor FC Oss. Na een uur spelen gaf Go Ahead Eagles-huurling Teije ten Den een grote waarschuwing af met een schot op de paal. Niet veel later was het wél raak voor de thuisploeg. Opoku pikte de bal op op het middenveld, liep twee Roda-spelers voorbij en schoot vervolgens prachtig in de verre hoek (1-0).

In de slotfase poogde Roda van alles om de geleden schade te herstellen. Onder meer stormram Frank Demouge kwam in de ploeg en verdediger Arjan Swinkels werd door trainer Trost naar voren gestuurd. Echter mocht dit alles niet baten. In de laatste minuut van de officiële speeltijd kreeg Anco Jansen nog een rode kaart nadat hij zijn naamgenoot Jochem Jansen had nagetrapt.

Door: Joey Knobben